Möt några av våra medarbetare

Gustav

”Personligare och mer
variationsrik rådgivning”

– Efter nästan tio år på PwC i Stockholm, då jag arbetade främst med finansiell due diligence i samband med företagstransaktioner, valde jag att flytta hem till Östersund igen.

Jag fick kontakt med OWL via en vän och det visade sig att de sökte någon med just min bakgrund. Det som skiljer mitt jobb i Stockholm från det här på OWL är att vi kan vara mer personliga och jobba närmare kunden. Alla vi kollegor hjälper varandra och det finns inga hierarkier.

Arbetsuppgifterna här är väldigt variationsrika och jag får syssla med allt från kundbearbetning, redovisning till kvalificerad rådgivning och företagstransaktioner. Ingen dag är den andra lik!

OWL har ett brett kontaktnät så idag jobbar vi med kunder både här i Jämtland och globalt. Det är kul och det skapar en frihet och balans mellan arbete och övrigt liv.

Emma

”Det digitala arbetssättet
ger oss mer tid för
kunden”

– Det jag tycker bäst om med jobbet på OWL är att vi faktiskt har tid att sitta ner och prata med kunderna.

Eftersom vi är ett så pass nytt företag har vi inte behövt ställa om från ett analogt till ett digitalt arbetssätt, utan har varit digitala från start. Det gör att vi i stället för att sitta och knacka in siffror har mer tid till just rådgivning.

Vi träffar de flesta av våra kunder minst en gång i månaden för att göra en avstämning. Tillsammans tolkar vi den senaste tidens siffror, diskuterar vad de betyder för verksamheten och vad vi skulle kunna förbättra ytterligare. Det ger både oss och kunderna väldigt mycket.

Att jobba på OWL är varierande och utvecklade, framför allt eftersom alla som jobbar här är så engagerade och tycker att jobbet är roligt.

Anna-Karin

”Att kombinera jobb med
studier ger en stor
förståelse”

– Jag jobbar extra på OWL tre eftermiddagar i veckan samtidigt som jag pluggar företagsekonomi på Mittuniversitetet och elitsatsar inom skidskytte.

Att kombinera studierna och träningen med jobbet här passar mig hur bra som helst eftersom det är flexibelt. Det är inga problem att byta en dag mot en annan om det krockar med extra träning, tävling eller en skoluppgift.

Till en början hjälpte jag till med enklare saker, som att samla in mejladresser till kundregister och annat som kollegorna behövde hjälp med, men allteftersom har jag fått mer eget ansvar och arbetsuppgifter kopplade till min utbildning. Idag sköter jag bland annat den löpande bokföringen och gör månadsavstämningar med några av våra kunder. Det är jätteroligt!

Jobbet här ger mig en direkt koppling mellan studierna och arbetslivet. När jag är på OWL förstår jag varför vi har lärt oss en viss sak i skolan, och när jag är i skolan kan jag lättare förstå och relatera skoluppgifterna till hur det är ”ute i verkligheten”. Det ger mig arbetslivserfarenhet och kontakter redan innan jag går ut skolan – plus att jag lär mig de program som används i branschen.