Olle på Undersåkers Snickeri har fått struktur på ekonomin och ett engagerat team på köpet

”OWL:s personliga engagemang och entusiasm för mina idéer är väldigt uppfriskande!”

När Olle Sundemo på Undersåkers Snickeri letade efter en ny rådgivnings- och redovisningsbyrå fastnade han för OWL:s erbjudande, framför allt biten som handlade om kloka råd. – Som egenföretagare är man väldigt ensam med de ekonomiska delarna och jag behövde verkligen någon att bolla med. Någon som kan hjälpa mig att förstå mina siffror så att jag kan ta bra och rätt beslut.

Tillsammans med Emma på OWL har Olle nu fått ordentlig ordning och struktur på ekonomin. De har rensat upp, flyttat om bland kostnadsställena, digitaliserat allt som går och skapat ett bra flöde för den löpande redovisningen.

– Nu släpar inget efter i månader som det kunde göra förut. Det ger mig en helt annan överblick och kontroll och jag får inga obehagliga överraskningar. Jag kan fokusera mer på byggverksamheten och minimera arbetet vid skrivbordet.

Undersåkers Snickeri har två verksamhetsben, bygg och snickeri, och tidigare visste Olle inte hur lönsam respektive verksamhet var. Nu har han och Emma skapat en tydligare uppdelning mellan de olika ”ekonomierna” och kan glädjande se att båda går med vinst.

Varje månad träffas Olle och OWL för en avstämning. Tillsammans tolkar de den senaste tidens siffror och diskuterar vad de betyder för verksamheten. Förutom den månatliga avstämningen kan Olle logga in på owlonline. Där kan han i realtid följa utvecklingen i företaget, vecka för vecka, dag för dag, och få tidiga signaler om eventuellt tuffare perioder.

– Utöver ordning och reda på ekonomin är den största vinsten i samarbetet med OWL att jag har fått nya kollegor. Emma, Ylva och Markus är verkligen är engagerade i mitt företag. Istället för att jag bara kommer med problem som bara ska lösas gör vi ett långsiktigt, gemensamt teamarbete. Jag känner att de har både insikt i och förståelse för min bransch. Jag känner dessutom att jag kan bolla nya verksamhetsidéer med OWL. De hakar snabbt på och hjälper mig att göra beräkningar av lönsamhet med mera. Deras personliga engagemang och entusiasm för mina idéer är väldigt uppfriskande!

Om Undersåkers snickeri

Antal anställda: 7 heltidare
Grundades: september 2018
Omsättning 2020: Drygt 14 mkr
Dessutom: Företaget har ett stort samhällsengagemang och bidrar bland annat ekonomiskt till ett snickeri i Rumänien som skapar arbetstillfällen för fattiga romer. Pengarna gör det möjligt för snickeriet att driva ett lärlingsprogram

”Det känns fantastiskt att kunna hjälpa en relativt ung entreprenör att driva verksamheten betydligt mer lönsamt än många andra i byggbranschen, så att han som ägare får utväxling av allt sitt hårda arbete.”

Markus Ödbring, vd OWL

Kundansvarig: Emma

”Med det här arbetssättet kan vi vägleda och råda istället för att bara hantera”

– Genom att rensa upp, skapa en tydlig struktur, digitalisera och skapa rutiner för den löpande bokföringen har vi betydligt större möjlighet att bidra med kloka råd. Vi kan helt enkelt vägleda, råda och styra istället för att bara hantera – och det är där möjligheterna till stora ekonomiska vinster finns.