Företagsöverlåtelser

När du ska sälja bolaget och vill känna trygghet hela vägen.

Det är känslomässigt att sälja sitt livsverk och det är en stor utmaning att värdera det egna företaget. Utöver det kommer allt praktiskt. OWL har drygt 20 års erfarenhet av att jobba med företagsöverlåtelser – i strukturerade processer men samtidigt nära och lyhört för dig som företagare.

Hur mycket är företaget värt?

Hur hittar jag rätt köpare?

Vad bör jag tänka på?

Det här kan OWL hjälpa till med:

Du väljer själv om vi ska fungera enbart som rådgivare eller ta hand om hela processen. Tar vi hand om allt menar vi verkligen allt, som att:

förbereda bolaget för en försäljning
ta fram presentationsmaterial
identifiera potentiella köpare
ta in bud och hjälpa dig att utvärdera dem hjälpa till vid företagsbesiktning (due diligence)
hantera frågor som berör personal och ledning hjälpa till vid förhandling
hantera juridiska frågor, skattefrågor
stödja företaget i en smidig övergång till nya ägare

Låter du oss komma in i ett tidigt skede kan vi gå igenom dina siffror, göra insatser som kan ökar värdet i bolaget inför försäljningen och skapa oss en uppfattning om bolagets värde. Målet är att maximera värdet på din verksamhet.

En tänkbar väg till ägarförändring kan i vissa fall vara en börsintroduktion. Vi har gedigen erfarenhet från börsförberedelser av både stora och små bolag.

OWL strävar efter att vara en insiktsfull rådgivningspartner. Vi vill bidra till hållbar tillväxt, utmana traditionella tankesätt och generera gränsöverskridande transaktioner. Tillit, sekretess och integritet är grundstenarna i alla våra kundrelationer.

Ska du köpa företag?

Vi kan även agera rådgivare vid köp av företag. Vi kan leda hela processen eller hjälpa till med vissa delar, exempelvis företagsbesiktning (due diligence).

Alltid fast pris

Innan vi sätter igång kommer vi alltid överens om uppdragets omfattning och du får ett fast pris. Resultatet: Inga överraskningar och full kontroll.